Kuchyňský dřez je pomyslným středobodem kuchyně. Používáme ho dokonce několikrát během dne, proto je důležité, abychom jeho výběru věnovali dostatečnou pozornost. Výběr to ostatně nebude nijak snadný. Vezměme si jen nabídku tohoto výrobku, která je na trhu opravdu široká a pestrá. Pojďme si zmínit výhody a nevýhody nejčastějších typů, jež lidé volí do svých příbytků.
Granitové dřezy jsou velkým trendem
V posledních letech se pozornost upíná hlavně na granitové dřezy, které lze označit za trend jedenadvacátého století. Tento typ kuchyňského společníka se vyrábí z kamenné drti, kterou je například křemičitý písek. Disponuje skutečně skvělými vlastnostmi, a to například svou hladkostí nebo tím, že se velice snadno čistí. Neztrácí barvu a dokáže odolávat opravdu vysokým teplotám.
Granitové tvary jsou většinou černé barvy, což budí v lidech otázky týkající se například toho, jestli na nich nepůjdou vidět škrábance. Tento typ dřezů zmiňovanému poškození hravě odolává, tudíž se toho nemusíte obávat.
Nerezové dřezy jsou klasikou
Takovou klasikou mezi dřezy jsou ty nerezové. Jsou cenově dostupné a disponují také skvělými vlastnostmi. Kupříkladu jsou odolné proti korozi i proti mnohým mycím prostředkům, zdatně odolávají vysokým teplotám a jelikož je materiál velice pružný, nerozbije se a ani nepraskne.
Další výhodou na seznamu benefitů je to, že se velmi snadno udržuje čistý a že se z něj jakékoli nečistoty velmi snadno setřou.
Keramické dřezy do moderních domácností
Na trhu se také můžeme setkat s takzvanými keramickými dřezy, které jsou sice dražší, na druhou stranu mají snad nejvyšší odolnost proti vysokým teplotám (nevadí jim ani teplota rovnající dvanácti set stupňům Celsia). Důvodem této skvělé vlastnosti je především fakt, že se keramika za této teploty vypaluje, tudíž jí dokáže i hravě čelit. Pokud keramický dřez nechtíc polijete vroucím olejem, prakticky nic se nestane.
Kromě toho keramické dřezy odolávají velmi dobře agresivním mycím prostředkům nebo kyselinám, s nimiž budete v budoucnu třeba čistit odpad.