Po náročných měsících, kdy nám bylo servírováno jenom tučné, těžké nebo smažené jídlo, měli bychom našemu žaludku a trávení celkově trochu ulevit. Přece jenom je tu jaro, což s sebou nese třeba jarní očistu. Samozřejmě nemusíte jarní očistu brát extrémně vážně čili nemusíte dva dny a tři noci pít jenom šťávy z ovoce a zeleniny, stačí, když se omezíte na zdravější a lehčí pokrmy, za které vám trávení jistě poděkuje. Jedním takovým zdravým a lehkým pokrmem je sushi, které podávají třeba v sushi restauraci v Ostravě. Pokud si chcete vychutnat sushi, určitě nezapomínejte na rozvoz sushi.
Sushi se v posledních letech stalo velice oblíbené i u nás. Jedná se o typický japonský pokrm, který je velký asi jako klasická česká jednohubka. Důvodem toho je fakt, že sushi by se nemělo rozkousávat, mělo by se hodit celé do úst.
Popularita tohoto jídla vzrostla především díky tomu, že je sushi zdravé, nejen že je chutné. Co konkrétně sushi obsahuje?
Bílkoviny, vitaminy i omega-3 mastné kyseliny
Jak jsme zmínili, popularita sushi vzrostla nejen díky tomu, jak chutný je to pokrm, ale také vzrostla proto, že se jedná o zdravé jídlo, které si třeba při jarní očistě trávení klidně můžete dopřát. Sushi totiž obsahuje kvalitní bílkoviny, které se ukrývají v čerstvé rybě, která má své místo v každém sushi, také v sobě sushi ukrývá celou řadu minerálů a vitaminů, mimo jiné i omega-3 mastné kyseliny, které si člověk bohužel sám nevyrobí.
Proč jsou důležité omega-3 mastné kyseliny?
Nabízí se otázka, proč jsou vlastně důležité omega-3 mastné kyseliny. Důležité jsou především proto, že podporují správnou činnost srdce. Tím se výrazně snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Navíc mají omega-3 mastné kyseliny pozitivní vliv na činnost mozku a také na náš zrak.
V sushi jsou nositeli omega-3 mastných kyseliny především zmiňované ryby, a to konkrétně losos nebo tuňák, jež jsou bohatým zdrojem.